Låna trots betalningsanmärkningar med SMSlån

SMSlån hos smslån.io kan vara lösningen för dig som behöver täcka upp för en oförutsedd och akut kostnad i din vardag. Det kan t.ex. handla om att din bil snabbt måste in på lagning eller att du måste gå till tandläkaren för att få hjälp med jobbig tandvärk. Har du betalningsanmärkningar bakom dig kan det vara svårt att få ett kreditkort eller ett vanligt privatlån beviljat. Många aktörer som erbjuder SMSlån accepterar också betalningsanmärkningar, vilket kan leda till att detta är ditt enda alternativ.

En betalningsanmärkning kan du få av flera olika anledningar, men oftast handlar det om att du inte har haft möjlighet att betala en skuld eller en faktura i tid. Därefter har du fått påminnelser som inte heller har betalats, såväl som inkassokrav. En anmärkning sitter kvar i 5 år och kan påverka din ekonomi och kreditvärdighet negativt. Om du är i akut behov av pengar är det ändå tur att du kan ta till SMSlån för att få finansiell hjälp när du behöver. Här nedan kommer vi att berätta mer om SMSlån som accepterar betalningsanmärkningar och vad det kan innebära för dig som låntagare.

Vad är en betalningsanmärkning?
En betalningsanmärkning är något du kan få om du inte betalar dina fakturor eller skulder i tid. Det är ytterst sällan som du får en anmärkning bara för att du har glömt en faktura vid

Pengahus

ett enstaka tillfälle, utan här handlar det om upprepade tillfällen då betalningen inte har kommit in. Det kan t.ex. handla om ett lån som du inte har täckning för på ditt bankkonto eller en faktura och upprepade påminnelser som du struntar i att betala. Det kan också handla om att du faktiskt inte har haft möjlighet att betala i tid och skulden därför har gått vidare till inkasso.

Hur påverkas kreditvärdigheten av en betalningsanmärkning?
Eftersom betalningsanmärkningen fungerar som en form av bevis på att du är opålitlig att låna ut pengar till kan den påverka din kreditvärdighet negativt. När du vill ansöka om ett SMSlån kommer banken eller långivaren se om du har betalningsanmärkningar bakom dig eller inte. Ju fler anmärkningar du har, desto osäkrare blir du som låntagare. Att låna ut till dig innebär en risk för banken och därför kan du få lånevillkor som är sämre än om du inte hade haft någon anmärkning från första början.

Hur många anmärkningar får man ha?
Det är svårt att säga exakt hur många betalningsanmärkningar du får ha och ändå kunna få ett SMSlån beviljat. Majoriteten av alla långivare som erbjuder SMSlån accepterar också anmärkningar, men det är inte uteslutande alla. Se därför till att du börjar med att hitta en aktör som inte har några problem med betalningsanmärkningar till att börja med och kolla därefter upp hur många som är tillåtet. Det vanligaste är att du får ha 1-3 anmärkningar bakom dig utan att det är några större problem. Vissa aktörer accepterar 5 anmärkningar och uppåt, men det är betydligt mer sällsynt och kan innebära riktigt dålig ränta och snäv återbetalningstid.

Är det endast SMSlån man kan ansöka om?
Om du har betalningsanmärkningar är det nästan uteslutande SMSlån som du kommer kunna ansöka om. Vissa aktörer som erbjuder privatlån kan också vara okej med en anmärkning eller två, men utbudet av bra och professionella långivare är betydligt mindre. Detta är dock inget som du behöver hänga läpp för. SMSlån har utvecklats mycket under de senaste åren och har bättre ränta och schysstare lånebelopp än någonsin förr. Du kommer alltså kunna låna upp till 10 000-20 000 kronor utan några problem.